کاهش کارایی واکسن در جهش هندی کرونا ، هشداری جدی برای دنیا

به گزارش نوای پرنده پارسی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون ویژگی های کرونای جهش یافته هندی، گفت: بر اساس اطلاعات محدود اعلام می گردد که کیفیت واکسن ها می تواند 50 درصد نسبت به این واریانت جدید کاهش یابد اما، حتی اگر واکسن ها کفایت ایده آل نداشته باشند بازهم می توانند از ابتلای شدید و مرگ و میر جلوگیری نمایند.

کاهش کارایی واکسن در جهش هندی کرونا ، هشداری جدی برای دنیا

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا ناجی، درباره ویروس کرونای جهش یافته هندی، گفت: منشا پیدایش این جهش جدید از کشور هند است و آن را با نام علمی D.1.167 می شناسیم . این جهش از ویروس به سرعت تمام هندوستان را در بر گرفته و اکنون می توان گفت هندوستان به واسطه این واریانت زیر بار کووید19 مدفون شده است. این در حالی است که این واریانت جدید در سراسر دنیا وجود دارد.

ویژگیهای کرونای هندی

وی درباره خصوصیات این نوع از جهش در ویروس، اعلام کرد: وجود همزمان دو موتاسیون E484Q و L452R است. موتاسیون 452 در واریانت آمریکایی در کالیفرنیا شناسایی شد، این موتاسیون سرعت انتقال ویروس را افزایش می دهد که در خصوص جهش هندی هم اعلام می گردد حدودا 20 درصد قدرت انتقال آن افزایش یافته است.

البته به دلیل اینکه اطلاعات خیلی کامل نیست اعداد اعلام شده هم متفاوت است؛ اما در هر حال می دانیم قدرت سرایت نوع جهش یافته زیاد است. موتاسیون 484 نیز پیشتر در واریانت های برزیلی و آفریقای جنوبی مشاهده می شد و ما را نگران می نماید؛ زیرا سبب شده واکسن هایی که فعلا برای مقابله با کووید19 ساخته شده است کفایت لازم را در برابر این واریانت نداشته باشند.

واریانت هندی کرونا؛ هشداری جدی برای دنیا

وی اضافه نمود: با کنار هم قرار دادن این دو خصلت ما با واریانتی روبرو هستیم که هم سرعت انتقال بسیار بالایی دارد و هم سبب نگرانی می گردد که اگر این جهش در کل کشور و دنیا به گردش درآید برنامه های واکسیناسیون دچار مشکل گردد.

قبل از این جهش، ما درمورد واریانت های برزیلی و آفریقای جنوبی هم همین نگرانی را داشتیم اما این واریانت ها خیلی گسترش پیدا نکردند در حالی که واریانت هندی کسب مزیت نموده و هشداری جدی برای دنیا است.

قانون مبارزه با کرونا

ناجی با اشاره به اینکه تمام واریانت ها حاصل دید غیرعلمی دنیا نسبت به کووید19 است، اظهار کرد: هرچقدر اجازه دهیم ویروس ها در گردش باشند احتمال موتاسیون ها افزایش می یابد. واریانت های رخ داده همچون واریانت انگلیسی، آفریقای جنوبی، هندی و... در کشورهایی رخ داده است که مدتی سیاست های ایمنی گله ای را دنبال کردند یا مدیریت بیماری را رها کردند که چرخش گسترده و لجام گسیخته ویروس رخ داد. ما در برابر یک ویروس زیرک و هوشمند قرار داریم که قانون مبارزه با آن قانون کشورهای پیشرفته ای همچون نیوزلند، کره جنوبی، چین و... است که در صدر مبارزه با ویروس قرار گرفتند.

وی اضافه نمود: نگرانی که درباره تاثیر واکسیناسیون داریم مربوط به تمام دنیا است زیرا ما همه در یک کشتی هستیم و اینکه بعضی کشورها واکسن تزریق نمایند و به سایر کشورها بی توجه باشند کاری بسیار غلط است. دنیا باید بداند در برابر کووید19 مهم ترین راه حل همکاری است و کسب منافع از واکسن کمکی به دنیا نخواهد کرد. حتی در صورت واکسیناسیون یک کشور، با پخش واریانت های این چنینی ممکن است تمام برنامه های کنترلی تحت الشعاع قرار گیرد.

نمایان شدن آتش زیر خاکستر در هندوستان

اهمیت پایش ژنتیکی ویروس

این ویروس شناس ادامه داد: شناسایی و اطلاع یافتن در خصوص واریانت های جدید مستلزم انجام پایش های ژنتیکی است که این کار هم هزینه های بسیار بالایی دارد و پیروز ترین کشورها مانند انگلستان در این زمینه با هزینه بسیار بالا در تابستان سال قبل این پایش ژنتیکی را شروع کرد ولی اکنون برای سایر کشورها هم این احتیاج حس می گردد که باید به شکل گسترده تری به پایش ژنتیکی بپردازیم. در هر صورت در هندوستان به دلیل شرایط و بافت اجتماعی، جمعیت بسیار زیاد و... ویروس به سرعت به گردش درآمده است. قبل از این موضوع بعضی می گفتند چرا با این جمعیت و نوع زندگی اتفاقی در هندوستان نمی افتد که اکنون می بینیم آتش زیر خاکستر در آنجا نمایان شد. هندوستان هم جزو کشورهایی است که از نظر تشخیص ژنومی ویروس فعال بوده اما اینکه شیوع نوع جهش یافته را دیرتر اعلام نموده است یا خیر احتیاجمند بررسی های بیشتر است. فعلا مهم ترین نکته همین اطلاع ما از وجود چنین جهشی است.

وی اضافه نمود: مطلبی که مهم تر از بروز واریانت های جدید است، این نکته است که مجال برای تغییر و جهش در ویروس توسط خود انسان ها به ویروس داده می گردد. باید کاری کنیم که فضای جهش از ویروس گرفته گردد و این کار جز با تقویت برنامه های کنترلی که این روزها ملال آور خوانده می گردد، وجود ندارد. رعایت بهداشت فردی و رعایت پروتکل ها اصلی ترین اقدامی است که می توان انجام داد چون نمی توان ویروس را دور زد. اقدام مهم دیگر شناسایی موارد بیماری و ایزولاسیون درمان آنها است و در نهایت واکسیناسیون گام آخر است.

علایم کرونای هندی

ناجی با تاکید بر اهمیت نظام پایش ویروس، اعلام کرد: بیماری های تنفسی می توانند مجموعه ای از علائم را به همراه داشته باشند که ممکن است همه علائم در یک فرد بیمار ظاهر نگردد. اتفاقی که با جهش ویروس می افتد این است که ممکن است با جهشی که رخ می دهد یکی از علائم قبلی ویروس بیش از گذشته نمود پیدا کند. بنابراین به طور کلی علائم ابتلا به کرونا همان موارد پیشین است، اما بعضی واریانت ها تاثیرات متفاوتی می گذارند و مثلا سبب می شوند پیشرفت بیماری از فاز ویروسی به فاز التهابی تسریع گردد که این تغییرات هم از ویروس بعید نیست؛ زیرا ویروس سعی می نماید از تغییرات برای کسب منافع استفاده کند.

در خصوص ویروس کرونای هندی گزارشات تا به امروز می گوید هم میزان تلفات ناشی از آن بیشتر است و هم بیماری وخیم تری ایجاد می نماید. در خصوص واریانت انگلیسی هم چنین پیش بینی هایی می کردیم اما گزارشات جدید می گوید خیلی هم تفاوتی میان گونه انگلیسی و نوع کلاسیک نبوده است؛ شاید این موضوع مربوط به غافلگیری ابتدایی ما باشد که با آمادگی و مراقبت بیشتر می توانیم مرگ و میر ویروس را کنترل کنیم در هر حال در خصوص جهش هندی نیز باید دید چه اقدام کنترلی قدرتمندی می توان برای سرکوب آن انجام داد.

وی با اشاره به اینکه برای شناسایی انواع جهش یافته کرونا احتیاج به انجام آزمایش ژنتیکی پس از آزمایش PCR است، تاکید نمود: البته عموم مردم احتیاج به انجام این آزمایش ندارند و تنها مورد مهم مثبت یا منفی بودن تست اولیه است که پس از آن بدانند چگونه باید از خود و اطرافیانشان مراقبت نمایند اما، متولی سیستم بهداشتی درمانی برای جمع آوری داده ها و بررسی شرایط بیماری این آزمایش را انجام می دهد. خوشبختانه بستر انجام چنین آزمایشی فراهم است اما شبکه منسجم برای تقویت شناسایی، موضوعی بسیار مهم است.

احتمال ابتلا به کرونای هندی در بهبودیافتگان واریانتهای قبلی

ناجی با تاکید بر اینکه احتمال ابتلای مجدد به جهش هندی در بهبودیافتگان از نوع ووهان و انگلیسی ویروس، وجود دارد، اظهار کرد: بر اساس اطلاعات محدود اعلام می گردد که کیفیت واکسن ها می تواند 50 درصد نسبت به این واریانت جدید کاهش یابد. واکسن ها در برابر واریانت های آفریقای جنوبی و برزیلی هم همین حالت را داشتند به شکلی که شرکت های واکسن سازی اقدام به فراوری واکسن های جدید علیه این واریانت ها نموده اند. بنابراین احتمال ابتلای مجدد هم در کسانی که واکسن زدند و هم در بهبود یافتگان وجود دارد؛ اما حتی اگر واکسن ها کفایت ایده آل نداشته باشند بازهم می توانند از ابتلای شدید و مرگ و میر جلوگیری نمایند و نباید دست از فراوری و تزریق آن برداشت.

ویروس هندی به ایران رسیده یا خیر؟

وی اضافه نمود: در خصوص زمان ورود ویروس هندی به ایران نمی توان نظر داد و برای من هم قابل قبول نیست که ویروسی که در کشورهای همسایه از جمله پاکستان و افغانستان کولاک می نماید به ایران نیامده باشد. به نظر می رسد پای ویروس هندی به ایران هم رسیده باشد و فقط ما هنوز متوجه آن نشده ایم. نمی خواهیم مردم را بترسانیم اما باید از شرایط آگاه و آگاه باشند، نباید از واریانت های جدید بترسیم بلکه باید دنبال چاره جویی باشیم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: pbmusic.ir شناسه مطلب: 6771

به "کاهش کارایی واکسن در جهش هندی کرونا ، هشداری جدی برای دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش کارایی واکسن در جهش هندی کرونا ، هشداری جدی برای دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید